Erasmus + učitelé

Výuka v jazykové škole Gateway school of English probíhá od 9:00 do 12:15 hodin (s dopolední 15-minutovou pauzou). Po obědě následuje konverzace od 13:00 do 14:30 hodin. Student je zařazen ve třídě odpovídající jeho úrovni dle výsledku vstupního testu.

Přínosem tohoto typu výuky je, že student nemá možnost mluvit česky, a tak se naučí „přemýšlet v angličtině“. Během hodiny se učí slovíčka stylem „co dané slovo znamená?“, nedriluje se nazpaměť. Každý den se probere část gramatiky, studenti čtou část článku a následně zodpovídají otázky z článku. Diskutuje se ve dvojicích, odpovídá se na otázky učitele a dělají se gramatická cvičení. Samozřejmě nechybí domácí úkoly. Volba, zda úkol vypracujete, je na Vás. Nikdo není „trestán“, když úkol nestihl.  Výuka angličtiny pokračuje i po škole, neboť ve třídě navážete nová „mezinárodní“ přátelství a po výuce podnikáte společné akce, výlety a poznávání památek, přičemž stále hovoříte anglicky.

Výuka je pestrá a rozhodně přínosem do budoucí praxe. Učitelé jsou profesionální. K výuce se využívají nejmodernější interaktivní tabule, které pomáhají studentům lépe porozumět učivu.

Na webových stránkách školy a YouTube lze najít další informace o výuce, učitelích, ubytování a dalších službách.

Jako studentka jsem byla s výukou v jazykové škole Gateway school of Fnglish velmi spokojená. Doporučila bych ji i ostatním. Ve škole je možné si zaplatit výuku během letní dovolené (např. 1 týden, 2 týdny, ...). Kurzy jou celoročně otevřené. Nový student se přikládá k třídě odpovídající jeho úrovni (začátečník - pokročilý) a stráví tam objednané období. Tím jsou tyto kurzy jedinečné a je zajištěna i multikulturní pestrost. Kurzy mohou navštěvovat i děti. 

Marcela Benešová