Irsko - Erasmus+ učitelé

Na studijní pobyt do Irska tentokrát vyjela paní učitelka Novotná. A jako správná cestovatelka nám přiblížila svůj pobyt.

Dvoutýdenní pobyt v Dublinu v rámci programu Erasmus+ byl pro mě velmi podnětný a zajímavý. Let Praha - Dublin je velmi krátký. Po dvou a čtvrt hodině letu jsem se ocitla na ostrovech, kde vládl tou dobou vítr a zima. Podle místních ne úplně tradiční září. 

Trávila jsem deštivé dny přímo v Dublinu, v irské rodině, která měla toho času ještě jednu studentku z Taiwanu. Čas "doma" jsme trávili všichni společně, různými debatami a společnou večeří, často typisky irským stew pokrmem.

Kurzy vedly dvě energické lektorky, jedna z Londýna a druhá přímo z Dublinu. Učili jsem se, jak pracovat se začátečníky i pokročilými studenty v našich hodinách. Naučila jsem se nové aktivity, včetně online webů, které byly pro mě nové a velmi zajímavé. Určitě se je budu snažit zahrnovat do mé výuky. 

O víkendu škola pro studenty zařizovala různé výlety a já se zúčastnila společně s mou spolužačkou ze Sibiře výletu do Belfastu. Navšívily jsme společně muzeum Titaniku a centrum Belfastu.

Dublin je velmi přívětivé místo k bytí. Lidé jsou velmi vstřícní a patriotičtí. Jejich názory na Brity jsou často přísné a Brexit tomu jen napomohl. Phoenix park, Saint Patrick Cathedral nebo i Trinity College jsou místa, která byla nedaleko naší školy a tak jsme je společně se spolužáky navštěvovali, někdy i opakovaně, protože opravdu to stálo za to.