Výroba a zpracování zemědělských předmětů
1. Technologie výroby obilovin, jejich zpracování – mouka, kroupy, vločky a těstoviny
2. Technologie výroby obilovin, jejich zpracování – chleba, pečivo, cukrovinky; výroba extrudovaných výrobků
3. Výroba ječmene a jeho zpracování – slad, pivo
4. Výroba cukrovky a cukru
5. Výroba brambor a jejich zpracování – škrobu, líh, ostatní výrobky
6. Výroba olejnin a jejich zpracování
7. Výroba ovoce a zeleniny, a jejich zpracování
8. Produkce mléka a jeho zpracování
9. Produkce mléka a jeho zpracování
10. Výroba a zpracování hovězího masa
11. Výroba a zpracování vepřového masa
12. Chov ryb
13. Chov slepic pro produkci vajec
14. Chov slepic pro kuřecí maso
15. Základní pojmy a podstata zdravého životního stylu
16. Civilizační onemocnění a jejich příčiny
17. Základní tělesné somatotypy, fyziologie člověka
18. Pohyb
19. Sestavování jídelníčku a správné stravování
20. Regenerace a relaxace